Verwacht: Shimano Steps

Hiermee introduceert Shimano een nieuwe generatie aandrijfsystemen voor e-bikes. Het Shimano STePS systeem (Shimano Total Electric Power System) werd al in juni 2010 gelanceerd, maar is helemaal vernieuwd. De tweede generatie werd in 2013 geïntroduceerd in de pers en zullen binnenkort pas verschijnen op de Nederlandse markt.


E-tube
Het SHIMANO Steps E-Bike systeem maakt gebruik van onze beproefde Shimano E-tube technologie. Het systeem is verbonden met een computer via een interface, voor snelle installatie, instelling en afstelling. Het installeren van software updates en het uitvoeren van diagnoses gaat ook heel gemakkelijk.
Dynamisch fietsplezier
De motor, met zijn krachtige aandrijving, zorgt voor dynamisch fietsplezier.  De trapondersteuning past zich ‘slim’ en geruisloos aan uw rijstijl aan.
Elektrisch schakelen met de Di2 versnellingsnaaf
De complete SHIMANO Steps ervaring komt van de Di2 versnellingsnaaf met elektrisch schakelen, dat perfect geïntegreerd is in de aandrijfunit. Door de kracht op het moment van schakelen iets te verminderen, verloopt de schakelactie verbazingwekkend soepel.

Elektrische schakelonderdelen van Shimano dragen de naam Di2 (Digital Integrated Intelligence). De onderdelen in kwestie werken niet mechanisch, maar de signalen worden door elektronische en elektrische servo-motoren verwerkt. Dit resulteert in schakelacties die uiterst soepel, nauwkeurig en snel zijn. Di2 maakt gebruik van Shimano’s SEIS en E-tube technologie.

Start mode
Het systeem schakelt automatisch af wanneer u stopt, klaar om gemakkelijk en snel weg te rijden als het licht op groen springt. Alleen Shimano, die niet alleen de elektrische aandrijfunit kan bouwen, maar ook de aandrijfonderdelen, kan een dergelijke integratie realiseren.

Loophulp
De loophulp-functie is een echt praktische hulp bij dagelijks gebruik. Als u bijvoorbeeld de e-bike een steile helling of de trappen van de kelder op wilt duwen, dan geeft de loophulp u extra ondersteuning.

steps-tabelleDe volgende actieradiussen zijn tijdens testen bevestigd.

High-Mode
Normal-Mode
Eco-Mode

De actieradius hangt van veel factoren af, zoals terrein, klimaat, gewicht, rijstijl, etc.